remove_action('wp_head', 'wp_generator'); Ανοικτή Επιστολή για την Παράτυπη Απόφαση Καταστρατήγησης – Άρσης του Κανονισμού της 11ήμερης Απαγόρευσης Δοκιμών πριν από τον 2ο Αγώνα του ΠΠΤ 2016

Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Μοτοσυκλέτας

Ανοικτή Επιστολή για την Παράτυπη Απόφαση Καταστρατήγησης – Άρσης του Κανονισμού της 11ήμερης Απαγόρευσης Δοκιμών πριν από τον 2ο Αγώνα του ΠΠΤ 2016

Σε συνέχεια της από 29/4/2016 επισυναπτόμενης στην παρούσα επιστολή μας σχετικά με την άρση  απαγόρευσης δοκιμών, η οποία σας απεστάλη την ίδια ημέρα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η οποία δεν έτυχε απάντησης από την ΑΜΟΤΟΕ, και μετά την ανάρτηση της απόφασης του ΔΣ της ομοσπονδίας από τον Γενικό Γραμματέα της ΑΜΟΤΟΕ κύριον Κούγια μόλις την 5/5/2016 χωρίς την προβλεπόμενη αιτιολόγηση, σας καλούμε για μία ακόμη φορά να εκδώσετε απόφαση αιτιολογημένη, όπως ο ισχύων κανονισμός προβλέπει, ή να συμπληρώσετε την ήδη ειλημμένη απόφασή σας  με την ουσιαστική αιτιολόγηση, άλλως να την ανακαλέσετε πάραυτα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναλάβετε  την ευθύνη τυχόν επιπτώσεων από ανάλογες αβάσιμες και παρά τους ισχύοντες κανονισμούς αποφάσεις.

Την παρούσα επιστολή που αναρτούμε στην ιστοσελίδα του συνδέσμου μας, έχουμε ήδη στείλει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ομοσπονδία και με SMS στο κινητό του Προέδρου του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ κύριον Κορέλη, ενώ θα κοινοποιηθεί και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το ΔΣ του ΣΟΑΜ

 

 

 

Επιστολή διαμαρτυρίας της 29ης Απριλίου 2016

logo

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΟΤΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

 

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και αξιότιμα μέλη του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ,

Το ΔΣ του ΣΟΑΜ πληροφορήθηκε με έκπληξη από ανυπόγραφο δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του Biker Spirit πριν από λίγες μέρες ότι μετά από αίτημα της εταιρείας EXTREME TRACKDAYS έγινε δεκτή από την ΑΜΟΤΟΕ η άρση του 11ήμερου απαγόρευσης δοκιμών των αγωνιζομένων στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών πριν τον 2ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που θα πραγματοποιηθεί εκεί στις 14-15/5!

Προς ενημέρωσή σας, το μέτρο της 11ήμερης απαγόρευσης δοκιμών πριν την Παρασκευή του αγώνα θεσπίστηκε πριν από πολλά χρόνια από τον ΣΟΑΜ και στόχο είχε και έχει την προάσπιση των ίσων ευκαιριών ανάμεσα στους αγωνιζόμενους και την μείωση του κόστους, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας! Ο κανονισμός αυτός, όπως και όλοι οι κανονισμοί άλλωστε, δεν πρέπει να καταστρατηγείται παρά μόνο για σοβαρούς λόγους και κυρίως λόγους ασφαλείας, που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν!

Στον Γενικό Κανονισμό Ταχύτητας, άρθρο 011.3.1 (και στην Προκήρυξη) αναφέρεται:

«Απαγορεύονται οι δοκιμές αγωνιζομένου με οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα στο χώρο διεξαγωγής αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, 11 μέρες πριν την Παρασκευή της εβδομάδας τέλεσης του συγκεκριμένου αγώνα πρωταθλήματος. Οποιαδήποτε παράβαση του κανονισμού, επιφέρει τον αποκλεισμό από τον αγώνα.

Η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέψει την ελεύθερη προπόνηση εντός της περιόδου απαγόρευσης, ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου 45 μέρες πριν».

Το λογικό είναι ότι το άρθρο αυτό αναφέρεται σε αίτηση ενδιαφερόμενου ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ – ΑΘΛΗΤΗ και όχι ιδιωτικής εταιρείας με στόχο το κέρδος!!! Όπως και να έχει, σίγουρα δεν δημοσιεύτηκε αιτιολόγηση, αλλά ούτε και απόφαση!

Ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων ότι εστάλη επιστολή από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας προς τον κύριο Σωτήρη Ζαφειρόπουλο που τον ενημερώνει για την θετική απάντηση στο αίτημα του για άρση της 11ήμερης απαγόρευσης…! Άραγε, νομιμοποιείται οποιοσδήποτε να προπονηθεί στις Σέρρες οποτεδήποτε μέσα στο 11ήμερο ή μόνο στο track day του κυρίου Ζαφειρόπουλου…; Γιατί όμως η επιστολή απεστάλη μόνο στον συγκεκριμένο παραλήπτη; Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία σχετική δημοσίευση περί της άρσης της 11ήμερης απαγόρευσης στην ιστοσελίδα της ΑΜΟΤΟΕ μέχρι και σήμερα 29 Απριλίου 2016!

Κατόπιν των ανωτέρω,

  • Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την καταστρατήγηση από μέρους σας του Γενικού Κανονισμού Ταχύτητας και της Προκήρυξης του ΠΠΤ 2016 και μάλιστα χωρίς κάποιον σοβαρό λόγο ασφαλείας. Καταστρατήγηση που γίνεται μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και μόλις λίγες μέρες πριν το υπό συζήτηση 11ήμερο.
  • Διαμαρτυρόμαστε γιατί για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν ερωτήθηκε, αλλά ούτε και ενημερώθηκε ο ΣΟΑΜ, το συνδικαλιστικό όργανο των αγωνιζομένων αθλητών.
  • Διαμαρτυρόμαστε για τον τρόπο ενημέρωσης των αθλητών και των σωματείων τους, ως προς τις αποφάσεις σας, που απ’ ότι φαίνεται γίνεται πλέον από ένα συγκεκριμένο ιδιωτικό ηλεκτρονικό περιοδικό μοτοσυκλέτας και όχι όπως θα έπρεπε από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Σας γνωστοποιούμε ότι στα πλαίσια της διαφύλαξης του κύρους του συνδέσμου μας και της 38χρονης ιστορίας του, της προάσπισης του κύρους του ΠΠΤ 2016, αλλά και της προστασίας των αγωνιζομένων – μελών μας από ενδεχόμενες ενστάσεις και προβλήματα, το ΔΣ του ΣΟΑΜ εξέδωσε οδηγία με την οποία:

ΚΑΛΟΥΜΕ τα μέλη του ΣΟΑΜ που προτίθενται να συμμετέχουν στον 2ο αγώνα του ΠΠΤ 2016 ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ σε καμία δραστηριότητα με μοτοσυκλέτα που θα διεξαχθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών κατά την διάρκεια του 11ήμερου πριν την Παρασκευή του αγώνα και ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΟΥΝ τον κανονισμό τον οποίο ο σύνδεσμος τους θέσπισε πριν από πολλά χρόνια!

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ του ΣΟΑΜ αποφάσισε να ζητηθεί από το μέλος μας Βασίλη Ρούση να παραιτηθεί από την Επιτροπή Ταχύτητας (του έχει ήδη σταλεί επιστολή), στα πλαίσια έμπρακτης διαμαρτυρίας προς την Ομοσπονδία.

Ο σύνδεσμός μας έχει επανειλημμένα αποδείξει την πρόθεση του για μια καλή συνεργασία με σας, την διοίκηση της Ομοσπονδίας, με αποκορύφωμα την από 21/2/2016 πρόσκλησή μας προς εσάς σε συνάντηση! Δυστυχώς, δεν φιλοτιμήθηκε κανείς να απαντήσει επίσημα, έστω και μονολεκτικά, σε αυτήν μας την πρόσκληση, κάτι που άλλωστε συμβαίνει και σε οποιαδήποτε επιστολή σας έχουμε αποστείλει!

Κλείνοντας, σας καλούμε να διορθώσετε έστω και τώρα το ατόπημα της καταστρατήγησης του κανονισμού, να φροντίσετε να μην επαναληφθεί και επιτέλους να καταλάβετε ότι τον σύνδεσμό των αγωνιζομένων αθλητών στην ταχύτητα –δια της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησής του- τον χρειάζεστε στο πλευρό σας και ότι πρέπει να σταματήσετε να τον απαξιώνετε!

Με εκτίμηση,

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Διονύσιος Αχτύπης

Πρόεδρος του ΣΟΑΜ

Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΟΑΜ

Back to Top